Fizetési kérelem

A Fizetési kérelem forradalmasíthatja az online fizetések világát. A jövőben akár bankkártya nélkül is kényelmesen fizethetünk, ráadásul az azonnali fizetést a Kedvezményezett fél előre összekészíti, amit a Fizető félnek már csak jóvá kell hagynia. 

A Fizetési kérelem hasonló mint egy beszedési megbízás, azzal a különbséggel, hogy a Fizető fél az utalás indítását megelőzően jóváhagyja a fizetést. 

A Magyar Posta által üzemeltetett Díjnet rendszerhez hasonló kényelmet nyújtó megoldást tudnak biztosítani a cégek Ügyfeleik számára, így a jövőben nemcsak közüzemi díjak, hanem autólízing díjak vagy akár online vásárlások ellenértékét is kifizethetjük bankkártya használat nélkül. 

A Fizetési kérelem egy előre megcímzett (összeállított) utalási megbízás, amit az utalás Kedvezményezettje küld a Fizető fél számára. Maga a fizetési kérelem elküldése pénzmozgással nem jár, viszont tartalmazza az azonnali átutalási megbízás megadásához szükséges valamennyi adatot.

A fizetési kérelem segítségével gyorsítani lehet az átutalás indítását azáltal, hogy a Fizető fél a kérelemben az átutalás összes adatát megkapja, majd az adatok ellenőrzését követően - az erre kialakított felületen - jóváhagyhatja az utalást.

A fizetési kérelem akár a Fizető fél másodlagos számlaazonosítójának megadásával is elindítható, így ha egy szolgáltató ismeri az ügyfelek e-mail címét, a számla kiküldésével párhuzamosan elküldheti a számla összegére készített fizetési kérelmet, mellyel megkönnyíti a Fizető fél számára a számla ellenértékének kifizetését.

A Fizetési kérelem szolgáltatást nem csak Pénzforgalmi Szolgáltatók vehetik igénybe!

A csatlakozó Szolgáltatók - akár FinTech cégek - olyan termékeket fejleszthetnek ki, amelyek megoldást kínálhatnak fizetések kezdeményezésének könnyítésére.

A szolgáltatás igénybevételéhez szerződést kell kötni a GIRO Zrt.-vel.