Revolut - díjmentes bankkárya & bankszámla

Azoknak ajánljuk, akik gyakran utaznak külföldre vagy sokat vásárolnak online, illetve akik kriptovalutákat, részvényeket szeretnének vásárolni akár 1 USD értékben naponta vagy hetente. 

Alapvetően egy többdevizás prepaid-kártyákkal foglalkozó FinTech cég; hatalmas előnye, hogy bankközi árfolyamon lehet váltani a devizák között. A prepaid-rendszer sikerén felbuzdulva már - akár - automatikus üzemmódban aktiválódó biztosítással is foglalkoznak.

PayPal Instant fizetés

A Paypal bejelentette, hogy a MasterCard és Visa bevonásával 30 percen belüli tranzakciós lehetőséget nyújtanak felhasználóik számára. Az új "azonnali" fizetési lehetőség 0.25 dollárba kerülne tranzakciónként és a normál tranzakciós idő helyett - ami általában 1-2 nap - a tranzakció maximum 30 percet venne igénybe

A Paypal azonnali fizetés lehetősége kedvező más hasonló szolgáltatáshoz képest, de versenyre sem kelhet a kriptovaluták által nyújtott sebességgel, alacsony tranzakciós díjakkal és egyéb extra funkciókkal szemben. A jelenleg is óriási felhasználóbázissal rendelkező kriptovaluták népszerűsége napról napra rohamosan növekszik a kedvező tranzakciós díjak, és az elfogadóhelyek folyamatosan növekvő számának köszönhetően. 

Visa Direct

A Visa Direct egy gyors és kényelmes mód pénzküldésre. Tranzakciós ideje maximum 30 percet vesz igénybe. Leegyszerűsített felhasználói felülete pedig bárki számára kényelmes használatot biztosít. A magas fokú biztonságot a Visa biztosítja, tehát pénzünket biztonságban tudhatjuk a tranzakciók során. A Visa Direct nemcsak a felhasználók közötti fizetést egyszerűsíti le és könnyíti meg, hanem a bank és ügyfelei között is. Ilyen módon felgyorsulnak a pénzvisszatérítések, kifizetések.

Apple P2P fizetés

Az Apple bejelentette, hogy lehetővé teszi az instant peer-to-peer fizetést felhasználói számára. Az új funkció az iMessage-be lesz beépítve és az Apple Pay-jel lesz összeszinkronizálva, ami pedig a felhasználó kártyájával van összekötve. Az iMessage-en keresztül kapott összegek felkerülnek az Appe Pay fiókunkra és onnan kihelyezhetők a kártyánkra. Az Apple azt reméli, hogy ezzel növeli a digitális térben történő fizetések számát.

Blockchain alkalmazások

Számos peer-to-peer fizetési alkalmazás jelent meg az elmúlt időben, de a hackerek támadásai miatt limitáltak voltak mind geográfiailag, mind sebességükben. A blockchain alapú peer-to-peer alkalmazások megjelenésével azonban megoldódtak azok a problémák, amivel a hasonló kaliberű alkalmazások küzdöttek. A fizetés nem feltétlenül kriptovalutához kötött, de működése azon alapul. Ilyen alkalmazás a Circle, amely bitcoinon alapuló működésével teszi lehetővé a globális, bankkártyák közötti kifizetéseket. A blockchainnek hála működésük gyorsabb bármely más peer-to-peer fizetési megoldásnál és biztonságosabb is. 

Facebook Messenger peer-to-peer fizetés

A Facebook szeretné adoptálni a peer-to-peer fizetést Messenger alkalmazásába, algoritmikus tanulással. Ha a beszélgetés során felmerül a pénz kifizetése a két fél között, akkor a Facebook automatikusan felajánlja a beépített peer-to-peer fizetési módot. A Facebook azzal akar betörni az azonnali fizetési piacra, hogy felajánlja többmilliós felhasználóbázisának a rajta keresztül történő fizetés lehetőségét.